توانمندسازی و ظرفیت سازی منابع انسانی
توانمندسازی (Empowerment) و ظرفیت سازی (Capacity Building) هر دو واژه هایی هستند که تاکنون تعاریف مختلف و زیادی از آنها ارائه شده است.
توانمند سازی در سازمان به این معنی است: فرصت هایی برای کارکنان فراهم کنیم که بتوانند تصمیمات خود را در جهت وظایف شان اتخاذ کنند.
سه گام اساسی در جهت توانمندسازی عبارتند از:
۱‑اشتراک اطلاعات با همه
۲‑ایجاد استقلال درون مرزها
۳‑جایگزین کردن سلسه مراتب قدیمی با تیم های خود گردان(خود مدیریت کننده)
بسیاری از سازمان های امروزd برنامه های توانمند سازی را به عنوان تلاشی در جهت ارتقای انگیزه ی کارکنان، افزایش اثربخشی و خلاقیت در سازمان و راهی برای بدست آوردن مزیت رقابتی انتخاب کرده اند.
توانمند سازی در سطح ملی نیز تعریف می شود.
ظرفیّت سازی به معنی ارتقای توانایی افراد، سازمان ها و جوامع محلی برای انجام وظایف، حل مسائل، تدوین و دستیابی به اهداف است.
ظرفیت سازی به معنای توسعه نهادی، سازمانی، مدیریتی، فناوری، فرهنگی، توانایی ها، قابلیت ها و مهارت های فردی است که افراد، سازمان ها و جوامع را قادر می سازد مسائل خود را حل کنند و حتی از آن فراتر نیز بروند.
در ظرفیت سازی به دنبال شناخت توانایی های بالقوه هستیم و برخلاف توانمند سازی تنها به انتشار اطلاعات و دادن استقلال به افراد برای گرفتن تصمیمات روزانه و کاری خود اتکا نمی کنیم بلکه بر استراتژی ها و برنامه های بلند مدت تاکید داریم و می خواهیم به طور مثال اثربخشی یک سازمان را در ارتباط با ماموریت و محیط آن سازمان افزایش دهیم.
یادداشت های مرتبط:
آموزش مدل اثربخشی کارکنان هی گروپ
تعهد و توانمندی در پاداش نهایی
رویارویی جلسات و رونوشتها با بهره وری
مطالب و مقالات مشابه:
- کارگاه های آموزش منابع انسانی رایان راهبرد چابک
- شرح وظایف و شرح شغل مدیر منابع انسانی در او نت (۰۰-۳۰۴۰-۱۱)
- شایستگی های منابع انسانی
- چند اصطلاح کاربردی در آموزش و توسعه کارکنان
- گامهای اجرای آموزش بر اساس شایستگی (CBT)
- هزینه، ساعات برگزاری، محتوا و شرایط دوره های آموزش منابع انسانی
- معافیت مالیات حقوق و دستمزد کارگران مشمول قانون کار
- اهمیت شایستگی آنالیز مشاغل و تهیه شناسنامه شغل برای کارشناس منابع انسانی
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.