ویرایش محتوا

شرح شغل وظیفه محور در عصر جدید چارلی چاپلین

شرح شغل وظیفه محور

تعریف «خط تولید» و تمرکز بر «تخصصی کردن کارها»، به عنوان یکی از دستاوردهای مدیریت در اوایل قرن بیستم شناخته شده است. روشی در شرح شغل و وظیفه گرایی که هنری فورد در کارخانه اش به کار گرفت. رویکردی که سرنوشت صنعت و حتی سبک زندگی بشر را تحت تأثیر خود قرار داد.

با وجود همه ی بهبودهایی که در نتیجه ی خط تولید و شرح شغل و شرح وظیفه و اقدامات مدیریت منابع انسانی در بهره وری کارخانه ها پدید آمد. مشکلات زیادی نیز با خود به همراه آورد. خط تولید پیوسته در نهایت کاری تکراری تعریف می کرد. که کسالت و ملال آور بودن آن قابل چشم پوشی نیست. این تکرار، هنگامی که با سرعت مکانیکی موجود در ماهیت کار همراه شود، پیامدهای ناگواری هم در پی خواهد داشت.

پیامدهای شرح شغل وظیفه ای تکراری

کار تکراری، سوانح و خسارت های زیادی را در حین کار موجب می شود. همچنین تخصصی کردن مشاغل فردیت را از کارکنان می گیرد. و به ناچار توجه آنها را به امور غیرکاری جلب می کند. همان عاملی که موجب بروز ارتباط اجتماعی پایین که پاسخگوی نیازهای منابع انسانی نیست.، به از خود بیگانگی کارکنان دامن می زند. و در نهایت کنترل پایین کارکنان بر فرآیند کار، ضربه نهایی را وارد می کند. با از بین بردن اندک انگیزه ی موجود، موجبات تعهد پایین، فرسودگی شغلی و ترک خدمت را فراهم می کند. نمونه ی این موارد در شرح وظایف معمول سازمان های زیادی دیده می شود.

شرح شغل وظیفه

شرح شغل وظیفه

چارلی چاپلین در شاهکار «عصر جدید» که نمونه ای از انتقادهای وارد به صنایع و مدیریت بود.، با زبان استعاره، چنین کارگری را با شرح شغل وظیفه محور و تکراری و خسته کننده توصیف می کند. که در لابه لای چرخ دنده های ماشین آلات کارخانه گرفتار شده. و در آخر مجبور می شود همکاران و سرپرستان واحد را نیز همچون ماشین ببیند و به تنها ابزار در دسترسش برای اصلاح آنها اقدام کند!

این سکانس طلایی از فیلم «عصر جدید» در مورد تکراری بودن شرح شغل وظیفه محور را از دست ندهید.

ویژگی‌های خاص کارگاه‌های آموزشی رایان راهبرد چیست؟

کارگاه‌های رایان راهبرد بر اساس مدل‌ها و روش‌های روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شده‌اند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارت‌ها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا در موقعیت‌های شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.

رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟

رایان راهبرد تأکید زیادی به درونی‌سازی متدهای به کار گرفته‌شده در سازمان‌ها دارد. به طوری که تمامی پروژه‌های مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز می‌شوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و می‌تواند خود، به‌روز‌رسانی‌ها را متناسب با تغییرات پیش برد.

مطالب و یادداشت‌های وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگی‌هایی دارد؟

کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامه‌نگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشت‌هایی که در وب سایت منتشر می‌شوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمه‌ای از روندها و سیگنال‌های موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top
error: این محتوا محافظت شده است