کارراهه مسیر شغلی به مثابه صخره نوردی
اگر بخواهید یک کارراهه مسیر شغلی را از نقطه صفر شروع کنید، چه کارهایی را به عنوان پایه های اساسی در طراحی فرآیندهای این مسیر باید در نظر داشته باشید و چه عواملی ما را در پیاده سازی موفقیت آمیز این سیستم رهنمون می شوند؟
اگر چه اغلب، این سیستم را فرایندی مجزا تصور می کنند، ولی مسیر کارراهه شغلی کارکنان تنها اگر با استراتژی اساسی کسب و کار در خصوص مدیریت استعدادها همخوان و یکپارچه شود موثر خواهد بود.
مسیرهای شغلی با همراستا کردن فرایندهای مدیریت استعدادها و برقراری اتصال بین نقشهای شغلی، شایستگی های مورد نظر و تجربیات کلیدی، کارکنان را به سمت دستیابی به رقابت پذیری آینده شرکت هدایت می کنند.
برای طراحی یک کارراهه مسیر شغلی از نقطه صفر، لازم است مراحل کلی زیر پیگیری شوند:
گام اول:
خلق نقشه راه کارراهه مسیر شغلی
گام دوم:
ساختن شناسنامه شغلی برای هر سمت
گام سوم:
تعریف شایستگی های اصلی و رفتارهای مورد نظر
گام چهارم:
یکپارچه کردن برنامه های آموزشی و توسعه با آن
گام پنجم:
ایجاد و تعیین مسئولیتها و سطح پاسخگویی برای گروههای مختلف
به منظور استقرار موفقیت آمیز گامهای فوق لازم است که به برنامه ارتباطی و اطلاع رسانی، نحوه پشتیبانی، جلب همکاری و تاثیر اجتماعات مختلف روی آن و ارائه نمونه های موفق و نیز تجزیه و تحلیل راهبردی فرآیند و دستاوردها توجه شود.
در محیط متنوع، جهانی و تکنولوژی محور امروز، کارراهه ها دیگر تنها به عنوان حرکتهای عمودی به سمت بالای نردبان طراحی شده دیده نمی شوند.
در عوض استعاره مناسب تر برای مسیر کارراهه یک فرد، دیوار صخره نوردی است
که در آن می توان مستقیم صعود کرده، روی یک زاویه آن بالا رفته یا ممکن است تصمیم بگیرید مدتی بالا رفته، سپس مورب حرکت کنید تا راه جدیدی پیدا کرده و سپس ادامه دهید.
در پس زمینه کارراهه مسیر شغلی، هر یک از این دستگیره ها و جای پاها می توانند نشانگر نقشی مشخص و توسعه تجربه و یا شایستگی شغلی در طول مسیر شغلی یک فرد باشند.
به همین ترتیب یک فرآیند موفق کارراهه شغلی باید چند وجهی بوده و از هر یک از گامهای چرخه مدیریت استعدادها پشتیبانی نموده و نیروی کار را در جهت رویکردهای آینده شرکت همراستا کند.
در این مسیر کارراهه های شغلی که به خوبی ترسیم شده اند و عوامل موفقیت زمینه ای را در نظر گرفته اند می توانند در نقش هدایت سازمان به سمت تغییر و ساختن شایستگی های نیروی کار پیروز شوند.
دانلود یک نمونه مفهومی کارراهه شغلی
مطالب و مقالات مشابه:
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.