روش کرک پاتریک: اثربخشی آموزش را کجا ببینیم؟
مدل کرک پاتریک از روشهای بنیادی در زمینهی سنجش اثربخشی است و بسیاری از روشهای بعدی برپایهی منطق کرکپاتریک تدوین شدهاند. روش کرک پاتریک در چهار سطح تصویر زیر، اثربخشی را میتوان سنجید و نتایج آن را توصیف و تحلیل نمود و بر همان اساس، راهکارهای اصلاحی پیشنهاد داد.
به کمک روش کرک پاتریک میتوان فهمید آموزش تا چه میزان ماندگاری و عمق داشته است و تا چه میزان متناسب با سازمانی بوده که در آن اجرا شده است.
همچنین میتوان دریافت که آموزشهای آینده بهتر است چگونه باشند. همچنین به دلیل همسانسازی سنجش با کرکپاتریک، میتوان اثر آموزش در گروهها، واحدها، سازمانها و بهطور کلی زمینههای مختلف را مقایسه نمود و به این ترتیب، انعطاف و سازگاری لازم را در آموزش برای زمینههای مختلف فراهم نمود.
پرسش نخستین در سیستمهای سنجش اثربخشی این است که بر چه چیز باید اثر گذاشت: فرد، سازمان، نگرش، رفتار، ارتباطات، تخصص، سود، نوآوری؟ پرسش دوم این است که چگونه میتوان اثر آموزش را دریافت؟ آیا یادگیرنده همان گونه این اثر را درمییابد که واحد و سازمان و مشتریان؟
به هر حال، آیا میتوان در سنجش اثربخشی گامهای مشخصی را طی نمود و به این پاسخ رسید که آموزش طیشده چه میزان و در چه ابعادی اثربخش بوده است؟ آیا میتوان ارتباطی بیابیم میان هزینهی روزافزون آموزش در سازمانها و نتایجی که از این آموزشها میگیریم؟
این پرسشها در دورهی آموزش اثربخشی به روش کرکپاتریک در شرکت رایان راهبرد پاسخ داده میشوند. همچنین مروری بر تفاوت روشهای سنجش اثربخشی آموزش خواهیم داشت.
تاریخ برگزاری: ۲۸ دی ۱۴۰۲
پیش از سنجش اثربخشی، باید دید آیا روش درستی را برگزیدهایم یا نه؟ اگر روش بهدرستی برگزیده شود، آنگاه باید بر گامهای اجرای آن تمرکز نمود. همچنین باید آگاه باشیم که از سنجش چه توقعی داریم؟ در چه سطحی قرار است اثربخشی را بسنجیم؟ چگونه میتوان این سنجش را تفسیر نمود.
صادق پیوسته — مدرس و تسهیل گر کارگاه سنجش اثربخشی آموزش با روش کرک پاتریک
لینک مطالب مرتبط با سنجش اثربخشی آموزش با روش کرک پاتریک
دوره آموزشی اثربخشی آموزش با مدل کرک پاتریک
مدل چهارسطحی ارزیابی اثربخشی کرک پاتریک
ارزیابی اثربخشی در سطح سوم (تغییر رفتار)
مطالب و مقالات مشابه:
- دوره آموزشی اثربخشی آموزش با مدل کرک پاتریک
- دام های ارزیابی اثربخشی آموزش
- دانلود کلیپ اثربخشی آموزش
- نیازسنجی آموزشی و برنامه ریزی برای بهبود از راه آموزش منابع انسانی
- محاسبه ROI در آموزش
- ارزیابی آمیخته؛ جدیدترین راه ارزیابی اثربخشی آموزش
- مدل چهارسطحی ارزیابی اثربخشی کرک پاتریک
- ارزیابی اثربخشی در سطح سوم (تغییر رفتار)
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.