در برخی از استانداردهای مشاغل دنیا مفهومی تعریف شده با عنوان SVP که مخفف عبارت Specific Vocational Preparation یا “آمادگی لازم برای حرفه ای شدن”است. این نرخ، نشان دهنده مدتی است که طول می کشد تا فرد برای انجام شغل با عملکرد بهینه آماده شود. مثلاً بتواند قوانین و مقررات سازمان را یاد بگیرد، با اعضای تیم و مهارتها و تخصص و مسئولیتهایش آشنا شود، ارزشهای سازمان را با تمام وجود درک کند و از این قبیل.
رعایت مدت زمان حرفه ای شدن برای موفقیت در شغل بسیار حیاتی است. به طوری که در تدوین شناسنامه شغل، در شرایط احراز انتصاب، این مدت را نیز تعیین می کنند. مثلاً برای شغل مدیر یک واحد سازمان گاهی تا دو سال و مدیران ارشد حتی ۴ سال و بیشتر طول می کشد تا فرد به بهره وری نرمال برسد.
جانشینی و مدت زمان لازم برای حرفه ای شدن
به همین خاطر، برای سمتهایی که SVP بالایی می طلبند، قبل از بازنشسته شدن فرد/ مدیر قبلی و یا استعفا و برکناری، برای اینکه عملکرد سازمان افت نکند، جانشین/ جانشینانی برای وی کاندید می کنند تا بتواند در مدت باقیمانده تا انتصاب قطعی هم با سازمان و شغل آشنا شود و هم آموزشهای مرتبط را بگذراند و نیز ظرافتهای کار را از مدیر فعلی بیاموزد و اصطلاحاً کار را تحویل بگیرد. شیوه ای که توصیه می شود سازمانهای عمومی هم در انتصاب مدیران ارشد با گستره ی فراگیر و متنوع از مسئولیتها و شایستگی های مورد نیاز، آن را مورد توجه قرار دهند!
مهارتهای تسهیلگری منابع انسانی Facilitation Skills
مدرک تحصیلی یا عملکرد و شایستگی؟