یکی از پرسشهایی که در هنگام تصمیم جدی برای بهبود ریشه ای در منابع انسانی باید به آن پاسخ دهیم،
انتخاب سبک و نوع مدل مدیریت منابع انسانی است. اینکه مدل بومی را انتخاب کنیم یا مدل جهانی ترجیح داده شود.
مدل منابع انسانی بومی یا مدل منابع انسانی جهانی ؟
مدلی که یکپارچه بوده و همه اجزای آن با هم در تعامل است. و در عین حال توانایی پاسخ دهی به شرایط را داشته باشد. از مهمترین برجستگی های یک مدل است. آنکه بتواند بخش های مختلف منابع انسانی را در تعامل با هم نگه دارد. و آن را به مجمع الجزایری دور از هم تبدیل نکند. چه مدل بومی باشد و چه مدل جهانی.
پر واضح است که این چندگانگی به زودی خود را نشان نمی دهد. پشت لایه های مختلف می ماند تا جایی که تاب تحمل این چندگانگی دیگر نمانده باشد. و آن گاه با بحرانی مواجهیم که مدل پذیر نخواهد بود.
اگر از سازمانهایی که روزمره عمل می کنند. و می خواهند که به همین ترتیب با واکنش نسبت و شرایط و نه پیشدستی کردن وضعیت موجود را ادامه دهند بگذریم.؛ و شرکتهایی که به دنبال مدهای مدیریتی، تنها روبنایی از سیستمهای خوشنام را به عاریت گرفته اند. را به حال خود نهیم،
ارزیابی وضعیت فعلی مدل های مدیریت منابع انسانی (مدل بومی و مدل جهانی)
وضعیتی که سیستم مدیریتی و علی الخصوص منابع انسانی امروز ما با آن مواجه شده، جدایی و دوری حداکثری از یافته ها و تجربیات بین المللی است! و این وضعیت ناکارآمدی را در روش های منتخب به عنوان یک پیامد نامطلوب به همراه خواهد داشت.
بسیار دیده شده که فعالین منابع انسانی ما بدون توجه کافی به سوابقی که مدلهای پذیرفته شده بین المللی داشته. و روندی که در طول قرن گذشته (به کمک پیگیری و ثبات قدم نسلهای مختلف متخصص) در گرفتن بازخورد از ملل مختلف و دوره های زمانی پردامنه داشته اند.
مدلهای موفق دنیا را نفی کرده و بر روشهایی که در مقایسه با روشهای معتبر، سوابق و تأثیرات بی مقدار داشته اند را همپای این مدلها معرفی می کنند.
مدل بومی سازی ناصحیح
متأسفانه برداشتهای ناشیانه ای هم که از بومی سازی می شود نیز بر این تب دامن می زند. الگوبرداری و بهینه کاوی روشها، تکنیکها و مدلهای معتبر مورد استفاده در شرکتهای موفق دنیا نظیر آنهایی که در لیست ۵۰۰ شرکت برتر دنیا از نظر درآمد، سهم بازار و گستردگی فعالیت قرار گرفته اند، می تواند گویای این نکته باشد.
راهکارهایی که مؤسسات و سازمانهای معتبر مدیریت و منابع انسانی دنیا نظیر مرسر، آر بی ال، هی گروپ، تاورزواتسون ، انجمن مدیریت منابع انسانی و از این قبیل توسعه داده شده و معرفی شده اند، از آسیابهای مختلف گذشته و غربال شده تا پخته و آبدیده و فراگیر شوند. آنان هیچگاه محدود به یک کشور و حتی منطقه جغرافیایی خاصی نبوده اند و بازخوردها را از هر جای دنیا گرد آورده و برخی حتی نزدیک به یک قرن این کار را انجام داده اند تا به اینجا رسیده اند.
ویژگی های روش های نوین منابع انسانی
مدل های نوین منابع انسانی امروز، متفاوت با مدلهای دهه ۱۹۶۰ که با چوب عدم تطبیق با شرایط محیطی و توسط مدل بومی به راحتی رانده می شوند؛ در این نیم قرن اخیر یاد گرفته اند که اقتضائات را دیده و مدل های کارگشا را به صورت چارچوبهای کارگشا و نه متغیرهای مکانیکی با ساختارهای انعطاف ناپذیر مسدود کننده درآورند؛
که اگر غیر آن عمل کنند، دور از چشمان تیزبین کسب و کارها نمانده و در چشم بر هم زدنی کنار گذاشته می شوند. آنچه که بسیاری از مدلهای دست ساز وطنی هنوز یا نادیده اند و یا با آن خو نگرفته اند.
مدل هی گروپ یا همان مدلی که پس از ادغام هی گروپ با کورن فری به عنوان مدل جهانی « هی گروپ — کورن فری » نامیده می شود، یکی از مدل های مورد استقبال در شرکت های موفق دنیا است.
اصول هی گروپ در آنالیز و ارزیابی شغل
کارگاه های آموزشی تخصصی مدیریت منابع انسانی رایان راهبرد چابک
مدل چهارسطحی ارزیابی اثربخشی کرک پاتریک
مدیریت منابع انسانی و تکنولوژی
مطالب و مقالات مشابه:
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.