فرآیند خروج خدمت کارکنان
در این مطلب نکات برجسته ای در خصوص جدا شدن کارکنان، اخراج، کوچک سازی و انتقال که شما را با شرایط تطبیق می دهند، ذکر شده است. پایان دادن به خدمات کارکنان، اغلب نیازمند توجه به مسائل تطابق است. داشتن فرآیندی که به خوبی طراحی شده باشد، می تواند تفاوتهای بزرگی را ایجاد کند.
نمی توان در خصوص هنجار پذیری کارکنان و روانه سازی (Onboarding) صحبت کرد، بدون اینکه به متضاد آن یعنی فرآیند خروج (Offboarding) توجه نمود. موضوع فرآیند خروج به دلیل اهمیتش بین صنایع و شرکتها در اندازه های مختلف در حال طنین انداختن است.
فرآیند خروج چیست؟ فرآیند خروج فرآیندی استراتژیک برای انتقال کارمند به خارج از یک سازمان است که بر خلاف روانه سازی، اغلب به فراموشی سپرده می شود.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط گروه مشاوره ای آبردین در سال گذشته، تنها ۲۹ درصد از سازمانها برنامه ای برای خروج خدمت داشتند. هر چند تعجب آور نیست که منابع بیشتری از سازمان نصیب کارکنان جدید در مقایسه با کارکنان در حال ترک سازمان شود؛ اما این رویکرد کاستی هایی نیز دارد. کارکنانی که در حال خروج هستند، دارای قدرتند؛ آنها می توانند سرمایه های ذهنی را برداشته و اطلاعات داخلی را در اینترنت منتشر کنند، و یا حتی بدتر، داستانهای هراس و تنفرآمیز نسبت به سازمان ساخته و منتشر کنند. بدین ترتیب نحوه رفتار با کارکنانی که سازمان را ترک می کنند، فارغ از اینکه چه چیزی موجب آن شده، کمک می کند تا از برند و خوشنامی کارفرمایی خود، از ورود تا خروج محافظت کنیم.
شما چگونه فرآیندهای پایدار برای خروج خدمت کارکنان خلق می کنید؟
برای این کار بهتر است قبل از هر چیزی، چک لیستی که هر کسی در سازمان بتواند از آن استفاده کند، درست کنید. نمونه ای از این چک لیست که می توانید آن را با سازمانتان سازگار کنید، در اینجا آمده است:
- استراتژی خروج خدمت را همپای استراتژی ورودتان مورد دقت قرار دهید. این به معنی اختصاص منابع و تلاش وفادارانه و مشابه است.
- وقتی که یک برنامه فرآیند خروج را معرفی می کنید، مطمئن شوید که برای جدا شدنهای ناخواسته و بازنشستگی نیز همانند جداشدنها از روی میل و رغبت نیز برنامه ای تدارک ببینید. بر اساس گفته آبردین، توسعه، اجرا و ارزیابی فرآیند خروج خدمت باید در بین واحدهای سازمان به صورت منسجم انجام شود.
- پیامها و پیشنهادات فرآیند خروج خدمت می تواند برای واحدهای مختلف متناسب سازی شود، مخصوصاً وقتی که دارای گروههایی با پراکندگی جغرافیایی هستید.
- پایدارترین فرآیند خروج خدمت باید شامل اقدامات اجرایی اداری نظیر مسائل مالی، بیمه سلامت، انتقال سرمایه های مادی و معنوی و توافقنامه های غیر متعارض و حفظ اسرار باشد.
- از محسوب کردن مصاحبه های خروج خدمت به عنوان بخشی از فرآیند خروج اجتناب نکنید. یک مصاحبه خروج که با احترام و سیاستمدارانه برگزار شده باشد، می تواند اطلاعات مفیدی را برای ارتقای برنامه های مدیریت استعدادهایتان به سطح بالاتر مکشوف نماید.
- ایجاد پورتالی موقر که در آن اطلاعات فعلی شرکت و فرصتهای شغلی ارائه شده و مباحثه تشویق شده باشد، کارکنان سابق را مشتاق و متعهد نگه می دارد. پورتالها مخصوصاً اگر تعداد زیادی از کارکنان فصلی باشند یا کارکنان به عنوان افراد چرخشی برای ورود و خروج شناخته شده باشند، کمک بسیار مؤثری خواهد کرد.
مشاوره و آموزش منابع انسانی رایان راهبرد چابک
مطالب و یادداشت های مرتبط با خروج خدمت:
مطالب و مقالات مشابه:
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.