آیا در صورتی که مصاحبه شونده به همه سؤالات طراحی شده در مصاحبه استخدامی جواب دهد، باید پذیرفته شود و یا بهتر است که نتواند به بعضی ازسؤالات جواب دهد؟ بهتر است ابتدا به این موضوع فکر کنیم که اگر فردی با توانایی های بیشتر از آنچه که مورد نیاز است، خود را کاندیدای شغلی کند، چه اتفاقاتی ممکن است روی دهد.
مسلم است که وی پس از گذشت زمان اندکی، آن را کسل کننده و بسیار کمتر از تواناییهایش بیابد. آنگاه در صدد چاره اندیشی بر خواهد آمد. احتمالاً وی سه گزینه خواهد داشت:
۱- در بهترین حالت سازمان را ترک خواهد کرد و روشن است که ما با سپری کردن زمانی که صرف جمع آوری رزومه ها، انجام مصاحبه ها و در نهایت تهیه پیشنهاد استخدام گردیده، دوباره باید از نقطه صفر شروع به کار کنیم.
۲- در حالت دوم وی به کار خود ادامه داده ولی با نارضایتی آن کار را ادامه خواهد داد. این کار موجب می شود که کیفیت خدماتی که وی مسؤول انجام آن است پایین آمده و این نارضایتی چه از طریق ارتباطاتی که وی برقرار می کند و چه از طریق عدم انجام وظایف مشخص شده، کار را برای دیگران مشکل کرده و آنها را نیز ناراضی نماید.
۳- گزینه دیگر این است که وی در داخل سازمان دنبال شغل جدیدی بگردد که در این حالت در صورت موفق شدن، گذشته از اینکه مضرات مذکور در بند یک را به سازمان تحمیل می کند، موجب می شود که با پیدا کردن میانبرهایی نظیر برقراری ارتباط با مدیران مربوطه، ارتباط با کارشناسان و مدیران بخش منابع انسانی و توجیهات ظاهراً موجه، شغل جدیدی برای خود دست و پا کند.
با این کار وی این فرصت برابر را از همه کاندیداهایی که ممکن بود با فراخوان برای آن شغل درخواست نمایند گرفته و ضمن تحمیل خود به شرکت، آن را از انتخاب بهبنه محروم کرده و وی را مجبور به انتخابی که تنها حداقل رضایت را برآورده کند، می نماید.
این مشکل را زمانی که در حال استخدام برای سمت های پایین هستیم نیز می توانیم حل کنیم؛ بدین ترتیب که در مصاحبه های استخدامی، از شاغلین سؤالاتی بالاتر از حد مورد انتظار برای شغل پرسیده شود و در صورتی که ایشان سطح مهارت و دانش بالاتری را از خود به نمایش بگذارند، او را برای شغل دیگری که در سطح بالاتری از پیچیدگی قرار دارد، نامزد کنیم.
گذشته از سؤالات فنی و عمومی که برای محک زدن وی پرسیده می شوند، تمایلات وی نیز در این مورد بسیار تعیین کننده اند.
در صورتی که تمایلات آشکار و باطنی وی این نکته را روشن کنند که وی در ضمیر خود نیز شغل را پایینتر از تواناییهایش می داند، با موقعیتی مواجهیم که فرق زیادی با شرایط بررسی شده ندارد بدین مفهوم که خیال ذهنی وی نیز به همان اندازه و شاید هم بیشتر می تواند منجر به مشکلات عدم تناسب شغل با شاغل شود.
مطالب مرتبط با مصاحبه استخدامی
مصاحبه استخدامی و پاسخ کارگشای «نمی دانم»!
سؤالات کاربردی مصاحبه استخدام منابع انسانی
سوالات مصاحبه شریک تجاری منابع انسانی شرکت یار HRBP
آنچه که یک کارشناس منابع انسانی باید بداند ( شایستگی ها – آموزش منابع انسانی )
مطالب و مقالات مشابه:
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.