ویرایش محتوا

هشت راه حل آسان برای پذیرفته شدن در مصاحبه استخدامی

مصاحبه استخدامی شغلی می تواند بهانه ای برای پدید آمدن و افزایش انواع استرس ها شود. از نگرانی هایی در مورد سؤالات در زمینه عملکرد گرفته تا ترافیک سنگین راه.

تمام مصاحبه های شغلی در حقیقت بر اساس تنها چند اصل اساسی بنیان نهاده شده اند. شما می توانید با تمرکز بر این هشت اصل اساسی استرس خود را کاهش داده و پذیرفته شوید:

۱- قبل از اینکه به مصاحبه استخدامی بروید، (و یا حتی برای شغلی درخواست دهید) در مورد آن تحقیق کنید.

درست قبل از اینکه مصاحبه اول را انجام دهید، قبل از اینکه با شما مصاحبه تلفنی انجام شود و قبل از اینکه حتی به آنها زنگ بزنید و رزومه حاوی مشخصات خود را بفرستید، این سؤال را بپرسید که آیا این مورد شرکتی هست که بخواهید در آن کار کنید؟ در مورد اینکه چرا می خواهید آنجا کار کنید حتماً مطمئن شوید. 

در صورتی که جواب منفی است، پس چرا خود و وقت خود را درگیر این مسأله کنید! این عمل می تواند از اینکه در مصاحبه تلفنی و یا حتی مصاحبه استخدامی، بیهوده شرمنده شوید، جلوگیری کند. شما باید قبل از مصاحبه بدانید که محصولات و خدمات شرکت چیست، اندازه آن چگونه است و درآمد سالانه آن (در صورتی که شرکت، عمومی باشد) چه مقدار می باشد. 

شما همچنین باید به وب سایت آن شرکت مراجعه نموده و مطالب موجود در آن را مطالعه نمایید. مطمئناً بسیاری از آن شامل مبالغه هایی است که روابط عمومی انجام داده است؛ ولی با این حال، شما می توانید چیزهای باارزشی را شامل فهم اینکه چه محصولاتی را معرفی نموده اند، چه مواردی از موفقیت های خود ذکر نموده اند و میزان بازدهی فعلی سهام شان و همچنین پروژه های جدیدی که برای رشد دارند را از آن بیرون بکشید. 

بسیاری از چالش هایی که ممکن است شرکت با آن مواجه شود، در این چند معرفی کوتاه در لفافه گفته شده است و برای شما دانستن و استفاده از این موارد بسیار سودمند و در طول مصاحبه بر مزیت شما می افزاید.

۲- مطمئن شوید که می توانید به پنج سوال زیر پاسخ دهید.

الف- چرا شما اینجا هستید؟

به ایشان بگویید که چه چیزی از این شرکت شما را تحت تأثیر قرار داده است.

ب- چه کاری را می توانید برای ما انجام دهید؟

مهارت هایی که به نظر می رسد مورد احتیاج آنهاست را بگویید. ( از مهارت هایی که واقعاً دارید) همچنین مدارکی و شواهدی از گذشته خود که این مدعا را اثبات می کند، ذکر کنید.

ج- آیا شما با این شغل هماهنگ خواهید شد؟

نشان دهید که به چه اندازه می توانید در یک «تیم» نقش ایفا کنید. چند نمونه از مشارکت هایی که در زمینه اهداف اساسی شرکت داشته اید و نمونه های موفق از پروژه هایی که شما عضوی از آن بوده اید را ذکر کرده و نقش خود را در موفقیت هر کدام از پروژه ها توصیف نمایید.

د- چه چیزی شما را متفاوت می سازد؟

نمونه هایی که شما مسافت زیادی را طی نموده اید، و تلاش رو به جلوی فوق العاده ای داشته اید، و یا اینکه چالش خاصی در دوران کاری داشته اید که در آن پیروزشده و در نتیجه یک امتیاز مثبت نظیر یک قرارداد بزرگ به ارمغان آورده اید، یا پروژه ای را زودتر از برنامه زمان بندی شده به اتمام رسانده اید، به هدف یا مقداری رسیده اید که از حد تعادل بالاتر بوده است را برجسته کنید.

ه شما به چه مقدار هزینه خواهید داشت؟

شما نباید در اینجا در مورد میزان حقوق در اینجا صحبت کنید، اگر آنها این مسأله را مطرح کنند، فقط به خاطر کاستن از تشویش ذهنی شان در مورد اینکه آیا می توانند از عهده مخارج حقوق شما برآیند یا نه است. در این حالت شما باید نشان دهید که در حال حاضر فقط دوست دارید در حدود سیستم حقوقی جاری شان با آنها کار کنید.

در این وهله این مسأله را به همین حد و به صورت کلی نگه دارید. اگر آنها واقعاً بخواهند شما را استخدام کنند، راهی را پیدا خواهند کرد که آنچه را که شایسته شماست بپردازند. جواب این سؤال را برای موقعی که پیشنهاد شغل را در نهایت دریافت کردید، نگه دارید. هرگز در اولین مصاحبه، در مورد میزان حقوق صحبت نکنید، مگر اینکه آنها شما را در این رابطه تحت فشار قرار دهند؛ که در این صورت هم تنها به کلیات اکتفا کنید.

۳- «داستان» و سرگذشت خود را برای تعریف کردن آماده کنید.

در مصاحبه شغلی، شرکت استخدام کننده می خواهد بداند که شما چه طور کارمندی خواهید بود. بهترین راه برای شما برای اینکه این مسأله را به آنان نشان دهید این است که ابتکار به خرج دهید و چند سرگذشت شخصی که می توانید، برایشان تعریف کنید. (این مورد باید در حدود نیم دقیقه تا حداکثر یک و نیم دقیقه باشد) این مسأله شبیه یک پیام بازرگانی کوتاه برای معرفی شما خواهد بود. 

شما می توانید با پرداختن به داستانی در حول و حوش مثال هایی از کارراهه شغلی تان، به سؤالاتی از قبیل «در مورد خودتان کمی صحبت کنید» پاسخ دهید. از سوی دیگر شما می توانید در مورد اینکه آیا برای شرکت فعلی/قبلی خود درآمدزایی داشته اید یا در هزینه هایش صرفه جویی نموده اید صحبت کنید؛

با چه بحران هایی در زندگی شخصی و یا شغلی مواجه شده اید و واکنش شما چه بوده و یا از آن چه آموخته اید، چطور با اعضای تیم برای تکمیل یک پروژه حیاتی یا رسیدن به اهداف شرکتی مشارکت نموده اید نیز صحبت کنید. داستانها و سرگذشتهای شما باید هرکدام تکه ای از پاسخ به سؤال فوق الذکر باشند.

۴- پیشاپیش لیستی از سؤالاتی که شما می خواهید بپرسید تهیه کنید.

سؤالاتی را در مصاحبه استخدامی نپرسید که باید تا پایان مصاحبه جوابی برای آنها یافته باشید. شما برای اینکه علاقه خود را نشان دهید، چند سؤال از مصاحبه کننده در مورد جزئیات شغل، پروژه ها، نیازهای فوری و چالش هایی که دارنده این شغل با آنها مواجه خواهد شد، بپرسید.

۵- لباس مناسب برای یک مصاحبه شغلی بپوشید نه یک لباس شیک مخصوص مهمانی

لباس مصاحبه استخدام
لباس مصاحبه استخدام باید متناسب با موقعیت و شغل باشد

وقتی که شک دارید، یک لباس از روی محافظه کاری بپوشید. شما می خواهید که لباس شما مناسب شغل باشد نه لباسی که خودتان ترجیح می دهید در طول مصاحبه بپوشید و خودتان خوش تان بیاید.

۶- به زبان بدن (علائم غیر کلامی) خود دقت کنید.

بی قرار نباشید، با خودکارتان بازی نکنید، به صورت مکرر یقه یا موهای خود را صاف نکنید. در خاطر داشته باشید که زبان بدن نشانه های قوی در مورد احساسات، مقصود و افکار درونی تان به دیگران می فرستد. زبان بدن نامناسب از عصبی بودن و یا اعتماد به نفس پایین نشأت می گیرد. شما می توانید با خوب آماده شدن پیش از مصاحبه شغلی از عصبانیت خود کاسته و بر اعتماد به نفس خود بیافزایید.

۷- با پرسیدن این سؤال که «مرحله بعدی چیست» مصاحبه منابع انسانی را به پایان برسانید.

شما تا اینجای قضیه پیش رفته اید. حالا حق شماست که بدانید در پیآمد این جلسه چه اتفاقی روی خواهد داد. شما مسئول پرسیدن این سؤال ساده برای پایان دادن به جلسه خواهید بود. منتظر مصاحبه کننده نمانید. شما شایسته این هستید که جواب این سؤال را قبل از ترک اتاق داشته باشید.

۸- یک نامه برای تشکر از مصاحبه استخدامی انجام شده بفرستید.

این کار را در صورت امکان در ۲۴ ساعت اول بعد از مصاحبه انجام دهید. یک دست نوشته واقعاً شما را از بقیه کسانی که برای آن سمت مصاحبه شده اند، متفاوت می کند.

خلاصه:

از آنجا که شما هفته ها منتظر این لحظه بوده اید، مقدار زیادی از این کار پیشاپیش، تاکنون انجام شده است. انجام همه هشت مرحله پیش گفته شده برای هر مصاحبه ای، به مقدار قابل ملاحظه ای شانس شما را برای قبولی افزایش خواهد داد و قدم بسیار ارزشمندی در جهت نیل به شغلی که بسیار دوست دارید، خواهد بود.

ترجمه توسط رایان راهبرد چابک از منبعوب سایت رندی بلاک

 

مطالب و یادداشت های مرتبط با مصاحبه منابع انسانی:

ویدئوی زبان بدن در مصاحبه

کانون ارزیابی در مدیریت منابع انسانی استخدام

مصاحبه استخدامی و پاسخ کارگشای «نمی دانم»!

سؤالات کاربردی مصاحبه استخدام منابع انسانی

شایستگی های منابع انسانی

مهارت های لازم برای تعریف شایستگی انجام شغل O*net

ویژگی‌های خاص کارگاه‌های آموزشی رایان راهبرد چیست؟

کارگاه‌های رایان راهبرد بر اساس مدل‌ها و روش‌های روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شده‌اند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارت‌ها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا در موقعیت‌های شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.

رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟

رایان راهبرد تأکید زیادی به درونی‌سازی متدهای به کار گرفته‌شده در سازمان‌ها دارد. به طوری که تمامی پروژه‌های مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز می‌شوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و می‌تواند خود، به‌روز‌رسانی‌ها را متناسب با تغییرات پیش برد.

مطالب و یادداشت‌های وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگی‌هایی دارد؟

کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامه‌نگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشت‌هایی که در وب سایت منتشر می‌شوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمه‌ای از روندها و سیگنال‌های موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top
error: این محتوا محافظت شده است