ویرایش محتوا

لایه زدایی از سلسله مراتب برای چابکی

چارت سازمانی نمودار سازمانی ساختار

شرکت مشاوره ای بوستون BCG کاهش سلسله مراتب (سطح سازمانی) را یکی از راه های تقویت تعهد و تقویت قرارداد روانشناسی کارکنان معرفی کرده است. 

کاهش سلسه مراتب و بهبود چارت سازمانی
کاهش سلسه مراتب و بهبود چارت سازمانی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بر این اساس  جهت کاهش سلسله مراتب، شرکتی که بیش از ۸ لایه و سطح سازمانی دارد و یا حیطه ی نظارت مدیران آن (تعداد افراد تحت سرپرستی مدیر) کمتر از هشت نفر باشد، کند و بوروکراتیک محسوب شده و توصیه می شود که سطوح میانی برای لاغر کردن سازمان مورد بررسی قرار گیرند.

اکنون سازمان ها عموماً نیازمند مدیران میانی کمتر و با مهارت بالاتری هستند. این کار اگر با دقت انجام شود، سرعت تصمیم گیری افزایش می یابد و موجب بهبود سطح تعهد و تعلق سازمانی کارکنان می شود.

سازمانی که به این روش “لایه زدایی” کرده باشد، با مدیریت ناب خود و تمرکزش روی کار به جای تمرکز روی هماهنگی، فعالیت هایی که ارزش افزوده قابل اعتنایی ندارند را حذف می کند. از سوی دیگر کارکنانی که باقی می مانند، به کاهش بوروکراسی و بهبود فرصت های ارتقای شغلی پاسخ مثبت می دهند.

کاهش سلسله مراتب در سازمان
کاهش سلسله مراتب در سازمان بهبود چارت، کاهش سلسله مراتب (سطح سازمانی) را یکی از راههای تقویت تعهد و تقویت قرارداد روانشناسی کارکنان

لایه زدایی جهت کاهش سلسله مراتب باید موجب صرفه جویی حدود بیست درصدی هزینه های مدیریتی همراه با افزایش اثربخشی سازمان شود.

بخشی از این صرفه جویی می تواند برای پاداش و نیز توسعه ی کارکنان باقیمانده مورد استفاده قرار گیرد. شرکت هایی که به لایه زدایی می پردازند، باید مواظب باشند خدمت کارکنان با عملکرد پایین را با احترام خاتمه دهند تا باقیماندگان ضرورت و منصفانه بودن آن را درک کنند؛ در غیر این صورت، همراهی ایشان را با خود نخواهند داشت.

دانلود فایل صوتی این متن

 

مطالب و یادداشت های مرتبط

حیطه نظارت مناسب مدیران در طراحی ساختار

تکنولوژی در سازماندهی و طراحی ساختار سازمانی

ساختار و سازمان غیررسمی

ساختمان کلنگی؛ سازمان کلنگی

چارت سازمانی ناسا در دسترس عموم قرار گرفت

ارتباطات سازمانی و چارت

نتیجه گرایی و نیاز به بازآرایی سازمان

مشاهده در لینکدین

مشاهده در فیسبوک

مشاهده در تویتر

ویژگی‌های خاص کارگاه‌های آموزشی رایان راهبرد چیست؟

کارگاه‌های رایان راهبرد بر اساس مدل‌ها و روش‌های روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شده‌اند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارت‌ها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا در موقعیت‌های شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.

رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟

رایان راهبرد تأکید زیادی به درونی‌سازی متدهای به کار گرفته‌شده در سازمان‌ها دارد. به طوری که تمامی پروژه‌های مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز می‌شوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و می‌تواند خود، به‌روز‌رسانی‌ها را متناسب با تغییرات پیش برد.

مطالب و یادداشت‌های وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگی‌هایی دارد؟

کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامه‌نگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشت‌هایی که در وب سایت منتشر می‌شوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمه‌ای از روندها و سیگنال‌های موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top
error: این محتوا محافظت شده است