ویرایش محتوا

بِغار * در گیلان نمونه ای از کار تیمی در فرهنگ ایرانی

بغار یک نمونه از کار تیمی در شالیزارهای گیلان

این مطلب نمونه ای از بسیار نمونه های قابل مشاهده و دیدنی از کار تیمی موفق در فرهنگ سرزمین ایران است. برخلاف ادعاهای ناامید کننده ای که کار تیمی ار در این سرزمین ناممکن و آمیخته با مشکلات می دانند.

سال های آخر دوره ی ابتدایی بودم که اولین بار کلمه ی «بِغار» [ ب ِ  غار] را شنیدم. با پسرعموها دم عید سرگرم بودیم که میراب محل اومد منزل عمو مدیر – نام ایشان مدیر بود – و برنامه ی بغار رو ارائه کرد.

برنامه ای برای لایروبی دسته جمعی نهرهای اطراف شالیزار از منشاء نهر (شبکه ای مویرگی که از رودخانه ی اصلی سرچشمه می گرفت) با همکاری اهالی محل.

نمونه هایی از کارِ تیمی

عمو در کارهای دسته جمعی و تعاونی ها همیشه پیش قدم بود. جالب اینکه هزینه و پول، جایی در این برنامه نداشت. اگر هم کسی آمادگی حضور نداشت، با پیگیری خودش در برنامه های دسته جمعی دیگر مشارکت می کرد و منتی بر او نبود.

نمونه ای عالی از همکاری که اثر و نتیجه اش را همه تا چند هفته بعد می دیدند. و البته قابل ملاحظه برای کسانی که می گویند ما ایرانی ها بالفطره در تیم و کار تیمی ضعیف هستیم.

متأسفانه این نوع از همکاری ها بعدها به خوبی مطالعه و شناخته نشد و تشویق و ترغیب هم نشد. نه در بین کشاورزان و نه در صنعت و مدیریت منابع انسانی.

با ورود تکنولوژی های جدید کشاورزی در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی و پس از آن، از جمله کارخانه های شالی کوبی، تیلر و خرمن کوب و … با توجه به محدودیت عرضه و هزینه ی بالای تجهیزات، این شیوه از همکاری ها در گیلان و برخی مناطق دیگر کشور رواج داشت و در عین حال کمتر مواقعی مشکلی در تخصیص و استفاده پیش می آمد.

کار در شالیزارها نمونه ای از کار تیمی در گیلان لنگرود لاهیجان و ...
کار در شالیزارها نمونه ای از کار گروهی در گیلان لنگرود لاهیجان و …

عمو مدیر چند سال پیش، یک تلاش دیگر در جهت همکاری و تعاون کرد که ناموفق بود و نتیجه ی دل خواه از آن حاصل نشد.

به نظر می رسد که مفهوم سرمایه ی اجتماعی و شیوه های موفق همکاری در جوامع ایرانی و اینکه چرا ادامه پیدا نکردند، جای مطالعه و بررسی زیاد دارد. اگر دوستان تجربیات مشابهی را شاهد بوده اند، سپاسگزار می شوم هم رسانی کنند.

 

پی نوشت: امروز (چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲) عازم لاهیجان هستم برای شرکت در مراسم* خاکسپاری و یادبود عمو مدیر. روانش شاد.

* در فرهنگ نفیسی، ناظم الاطباء و لغت نامه دهخدا «بِغار» یکی از معناهای رودخانه دانسته شده است

مراد احمدی پور

 

مطالب و یادداشت های مرتبط:

نتیجه گرایی و نیاز به بازآرایی سازمان

تفاوت های فرهنگی و مذهبی در محیط کار را چگونه در نظر بگیریم؟

خلق فرهنگ ارتباطی در سازمان

ویژگی‌های خاص کارگاه‌های آموزشی رایان راهبرد چیست؟

کارگاه‌های رایان راهبرد بر اساس مدل‌ها و روش‌های روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شده‌اند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارت‌ها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا در موقعیت‌های شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.

رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟

رایان راهبرد تأکید زیادی به درونی‌سازی متدهای به کار گرفته‌شده در سازمان‌ها دارد. به طوری که تمامی پروژه‌های مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز می‌شوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و می‌تواند خود، به‌روز‌رسانی‌ها را متناسب با تغییرات پیش برد.

مطالب و یادداشت‌های وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگی‌هایی دارد؟

کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامه‌نگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشت‌هایی که در وب سایت منتشر می‌شوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمه‌ای از روندها و سیگنال‌های موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top
error: این محتوا محافظت شده است