طبقه بندی مشاغل
بر اساس قانون کار شرکت های فعال در کشور موظفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل، طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه کرده و به تصویب وزارت کار برسانند.
طبق ماده ۴۹ قانون کار: به منظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازارکار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول این قانون موظفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاه و یا مؤسسات ذی صلاح طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه کنند و پس از تأیید وزارت کار و امور اجتماعی به مرحله اجرا درآورند.
طبقه بـندی مشاغل در دیدگاه قانون کار شامل تهیه ی شرح وظایف بر مبنای نمودار سازمانی و یا شرح مشاغل یا شناسنامه شغلی، ارزیابی مشاغل و گروه بندی (گریدینگ) و تدوین نظام مزد است.
در سال های اخیر (از سال ۱۳۹۵) وزارت کار با تصویب و ابلاغ نظام جدید ارزیابی مشاغل، تسهیلاتی برای سازمان های پیشرو که در نظر دارند روش های نوین و پذیرفته شده جبران خدمت بین المللی و سطوح عملکرد را برای طراحی سیستم پرداخت به کار گیرند، در نظر گرفته است.
بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل
با در نظر گرفتن تغییرات سریع و پویایی های موجود در محیط کسب و کار، برخی از شرکت ها و سازمان ها نیاز به بازنگری طرح های مزدی خود احساس می کنند و در عین حال می خواهند که برخی از توانمندی ها متدهای نوین را نیز مورد استفاده قرار دهند و پس از طراحی سیستم جدید، مجوز وزارت کار را نیز اخذ نمایند.
در این راستا شرکت رایان راهبرد چابک اقدام به تشکیل تیمی حرفه ای با مشارکت خبرگان روش های نوین نظیر هی گروپ و مرسر با مجموعه کارشناسان دفتر فنی و طراحان دارای مجوز از وزارت کار داده است.
این تیم که کار طـبقه بـندی مشاغل را با ملاحظه ی یافته های نوین و آنچه که در شرکت های موفق و الگو در دنیا انجام می شود، در تطابق با اصول مندرج در قانون کار و آئین نامه های مربوطه انجام می دهند، در تلاش است تا بتواند جوابگوی نیازهای شرکت هایی باشد که می خواهند سازماندهی را بر این اساس ، با توجه به این الزامات و نیز استفاده از متدهای جدید پذیرفته شده در دنیا برای سازماندهی، آنالیز مشاغل و ارزیابی انجام دهند.
این همکاری به همراه انتقال کامل دانش فنی به کارشناسان منتخب سازمان های خدمات گیرنده خواهد بود.
به منظور استفاده از این تیم مشترک، با شرکت رایان راهبرد چابک تماس بگیرید.
مطالب و یادداشت های مرتبط:
طرح طَبقه بندی مشاغل؛ الزامات و ملاحظات
نظام جدید ارزیابی و طـبقه بندی مشاغل و جبران خدمت وزارت کار
انتخاب روش ارزیابی شغل بر اساس قوت و ضعف روشهای مختلف
اصول هی گروپ در آنالیز و ارزیابی شغل
بخشنامه های مزد در سال های مختلف
آموزش مدیریت منابع انسانی: لیست دوره ها و کارگاه های آموزشی ۱۴۰۳
مطالب و مقالات مشابه:
- نظام جدید ارزیابی و طبقه بندی مشاغل و جبران خدمت وزارت کار
- طرح طبقه بندی مشاغل؛ الزامات و ملاحظات
- انتخاب روش ارزیابی شغل بر اساس قوت و ضعف روشهای طبقه بندی
- ارائه چندین دوره آموزشی تخصصی در ستاد وزارت کار
- دوره آموزش طبقه بندی مشاغل هی گروپ در وزارت کار
- هی گروپ و نظام جدید ارزیابی و طبقه بندی مشاغل وزارت کار
- توانایی هی گروپ در ارزیابی مشاغل سطوح مختلف مدیریتی، دانشی و کارگری
- مشاوره و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.