روش هی گروپ در شرکت نفت
روش هی گروپ در شرکت نفت و وزارت نفت
شرکت ملی نفت ایران و وزارت فعلی نفت سال هاست بار عظیمی از بودجه و درآمد کشور را بر عهده دارد. با توجه به اهمیت محوری این وزارت خانه، بسیاری از سیستم های مدیریت منابع انسانی و جبران خدمت روز دنیا در دهه ۱۳۵۰ (از جمله روش هی گروپ) در هنگام پایه گذاری و توسعه ی آن به کار گرفته شد.
با این وصف به خاطر برخی اولویت ها و موضوعات داخلی توجه کافی و شایسته ای برای روزآمد کردن این روش ها و بهره گیری از برخی متد ها مانند روش هی گروپ در گذر زمان نشده است.
شاید توجه به بوروکراسی و اثرات آن بر کاهش چابکی سازمان با توجه به گستردگی عملیات، یکی از ریشه های اصلی این کمبود باشد. با این وصف توصیه می شود که فارغ از این خطوط قرمزی که توسط بخش نامه های متعدد در طول زمان نسبتاً طولانی برای رفع مسائل روزمره تهیه شده اند، مسائل اساسی و زیربنایی آن مورد توجه قرار گیرند.
در خصوص به کارگیری روش هی گروپ در این صنعت چند نکته قابل توجه است:
تغییرات زیادی از زمان استقرار سیستم های به روز در وزارت نفت در محیط کسب و کاری و نیز شرایط رقابتی اتفاق افتاده که استفاده از برخی رویه های قدیمی را ناکارآمد کرده است. تنها دو نمونه از این تغییرات، یکی بحران انرژی در اواسط دهه ۷۰ میلادی و دیگری مسائل اخیر بین المللی پیش آمده برای کشور هستند. شایان ذکر است که در این نوشته ی کوتاه از مسائل مختلف کسب و کاری نظیر منابع جدید انرژی و گرایشات مصرف و مسائل محیط زیستی گذر می شود. تغییرات زیادی در رویکردهای منابع انسانی و از جمله روش هی گروپ از آن زمان روی داده که بسیاری از بخش ها و شرکت های وابسته به این صنعت در کشور بر خلاف رقبای بین المللی خود، با آن همراه نشده اند. بدین ترتیب باید از شیفتگی نسبت به روش های موجود که زمانی جزو الگوهای موفق دنیا بودند دست برداشت و اصلاحاتی اساسی در این زمینه ایجاد نمود. نمونه ای از شرکت های رقیب در سطح خاورمیانه و نیز دنیا که از این مدل به صورت به روز استفاده می کنند، در تصویر زیر آمده است:
ساختار حاکمیتی وزارت نفت نیز با توجه به گستردگی عملیات و تنوع فعالیت ها با ساختار قدیمی جاری، کارآمدی لازم را ندارد و همین موضوع باعث می شود خط مشی گذاری ها در بسیاری از مواقع در یک وضعیت الاکلنگی قرار گیرند. بدین ترتیب که امکان و توانایی برقراری توازن بین «الزامات خاص منطقه فعالیت» که برای هر صنعت و کسب و کاری ضروری است و از سوی دیگر «تمایل برای به کارگیری ابزارهای کنترل مرکزی و دستورالعمل های یکسان برای شرایط مختلف» را نیافته است. مناسبات و شیوه ی تعامل و ارتباط بین کارکنان و نمایندگان شان با شرکت های کارفرما و تلقی نسبت به مسائل مربوط به روابط کار در شرکت های صنعت و همچنین نحوه به کارگیری پیمانکاران نیازمند بازنگری است. اطلاعات بیشتری در خصوص روش هی گروپ در صورت علاقه مندی در لینک زیر آمده است که در صورت تمایل دعوت می شود مطالعه فرمایید.
اطلاعات بیشتر درخصوص روش هی گروپ دوره های آموزشی بر اساس روش هی گروپ مدیریت منابع انسانی ایران
مطالب و مقالات مشابه:
- آموزش مدیریت منابع انسانی: لیست دوره ها و کارگاه های آموزشی ۱۴۰۳
- کاتالوگ خدمات مشاوره و آموزش منابع انسانی رایان راهبرد چابک
- پروژه بهبود و مشاوره منابع انسانی
- ویژگی های روش هی گروپ در مقایسه با سایر روش ها
- مزیت مدلهای جهانی HR
- دوره آنالیز شغل و تهیه شناسنامه شغل به روش هی گروپ
- آموزش مدل اثربخشی کارکنان هی گروپ
- آموزش جبران خدمت عادلانه و رقابتی — دوره کارگاهی با روش هی گروپ ۱۴۰۳
ویژگیهای خاص کارگاههای آموزشی رایان راهبرد چیست؟
کارگاههای رایان راهبرد بر اساس مدلها و روشهای روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شدهاند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارتها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد میکنند تا در موقعیتهای شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.
رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟
رایان راهبرد تأکید زیادی به درونیسازی متدهای به کار گرفتهشده در سازمانها دارد. به طوری که تمامی پروژههای مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز میشوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و میتواند خود، بهروزرسانیها را متناسب با تغییرات پیش برد.
مطالب و یادداشتهای وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگیهایی دارد؟
کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامهنگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشتهایی که در وب سایت منتشر میشوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمهای از روندها و سیگنالهای موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر میشوند.