ویرایش محتوا

جزئیات ثبت الکترونیک قرارداد کار میان کارگر و کارفرما

قرارداد کار در قانون کار ایران

یکی از الزامات قانون کار که تاکنون توجه کافی به آن نشده و همین نیز موجب اختلافاتی بین کارگر و کارفرما می شود تنظیم قرارداد کار در چهار نسخه است.

با رجوع به پرونده هایی که به هیأت های تشخیص و حل اختلاف ارجاع می شود، روشن است که بسیاری از اختلافات بین کارگر و کارفرما منشأ قراردادی دارد.

قراردادهایی که به درستی تنظیم نشده اند و یا حتی برخی موارد به صورت شفاهی بوده اند و روی مفاد آن اتفاق نظر وجود ندارد و اثبات توافقات برای مدعی سخت است.

به این مورد بیفزایید زیر سوال رفتن اصل برخی از قراردادها توسط طرفین بهنگامی که در هیچ مرجع دیگر مورد تأییدی ردی از آن وجود ندارد.

به همین مناسبت و برای پیشگیری از سوء استفاده و رفع مشکلات قراردادهای کار و در راستای اجرایی کردن تبصره ذیل ماده ۱۰ قانون کار که کارفرمایان را ملزم به ارائه ی یک نسخه از هر قرارداد به اداره کار می کند، وزارت کار تسهیلاتی فراهم نموده است.

فراهم شدن امکان ثبت الکترونیک قرارداد کار در سامانه روابط کار وزارت کار
فراهم شدن امکان ثبت الکترونیک قرارداد کار در سامانه روابط کار وزارت کار

طبق تبصره ماده ۱۰ قانون کار، در مواردی که قرارداد کتبی باشد، قرارداد کار در چهار نسخه تنظیم می گردد که یک نسخه از آن باید به اداره ی کار محل ارائه گردد.

سایر نسخه ها نیز به ترتیب زیر توزیع می شود:

یک نسخه نزد کارگر و یک نسخه نزد کارفرما و نسخه دیگر در اختیار شورای اسلامی کار و در کارگاه های فاقد شورا در اختیار نماینده کارگر قرار می گیرد.
تسهیلاتی که به تازگی توسط وزارت کار فراهم شده، الکترونیک است و کارفرمایان با ورود به سامانه جامع روابط کار، متن قرارداد مورد نظر خود را بارگزاری کرده و پس از تأیید کارگران ثبت نهایی می شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرآیند الکترونیک شدن قراردادهای شغلی را بدین ترتیب بیان کرده است:

هر کارفرمایی که خواهان به کارگیری نیروی شغلی در محیط کارگاهی خود باشد، از این پس می تواند با مراجعه به سامانه جامع روابط کار به نشانی https://prkar.mcls.gov.ir متن قرارداد شغلی با نیروی کار خود را تنظیم و بارگذاری کند.

این قرارداد پس از تنظیم الکترونیک از طریق همین سامانه به اطلاع کارگر مذکور رسیده و درصورت تأیید وی به صورت خودکار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان سند رسمی به ثبت می رسد.

اطلاعاتی از قبیل مشخصات نیروی کار مورد نظر، مدت قرارداد، دستمزد و سایر جزئیات رابطه شغلی (شامل مواد مذکور در ماده ۱۰ قانون کار) بایستی در این سامانه وارد شود.

سپس کارگران می توانند با ورود به این سامانه، جزئیات قرارداد شغلی خود را پیش از ثبت نهایی بررسی و ثبت کنند. در صورت مشاهده مغایرت با توافقات اولیه، کارگر می تواند موارد را دوباره برای کارفرما ارسال کند تا پس از اصلاح و تایید طرفین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت نهایی ثبت شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت که این سامانه موجب شفافیت رابطه شغلی میان کارگران و کارفرمایان می  شود و امکان تهدید، اخراج یا اخذ سفته غیرقانونی و … را از بین برده و زمینه عقد قراردادهای سفید امضا را هم کاهش می دهد‌.

از طرف دیگر با راه اندازی این سامانه، امکان ارائه ی قرادادهای جعلی و مشکل‌دار از بین خواهد رفت و دعاوی در ادارات کار کاهش خواهد داشت.
گفتنی است که ثبت قرارداد شغلی در این سامانه فعلاً برای کارفرمایان الزامی نیست.

 

مطالب و یادداشت های مرتبط:

دستورالعمل وزارت کار برای قراردادهای موقت

دوره کاربردی آموزش منابع انسانی جامع و پایه ای با رویکردهای نوین جهانی

توانایی هی گروپ در ارزیابی مشاغل سطوح مختلف مدیریتی، دانشی و کارگری

قانون و بخشنامه های مرتبط با کار و کارگر

مشاوره و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

مدیریت عملکرد در قانون کار

ویژگی‌های خاص کارگاه‌های آموزشی رایان راهبرد چیست؟

کارگاه‌های رایان راهبرد بر اساس مدل‌ها و روش‌های روز دنیا و با رویکرد ایجاد مهارت تخصصی تدارک دیده شده‌اند و یادگیری انجام موضوع آموزش پس از مشارکت فعال تضمین شده است. این مهارت‌ها برای مدیران و متخصصان منابع انسانی یک مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا در موقعیت‌های شغلی مناسبی در این حرفه قرار گیرند.

رویکرد رایان راهبرد در ارائۀ خدمات مشاوره منابع انسانی چگونه است؟

رایان راهبرد تأکید زیادی به درونی‌سازی متدهای به کار گرفته‌شده در سازمان‌ها دارد. به طوری که تمامی پروژه‌های مشاوره پس از آموزش به ذینفعان و متولیان منابع انسانی سازمان آغاز می‌شوند. بدین ترتیب اجرا با آگاهی از دورنما و تسلط بر تکنیک همراه خواهد بود. سازمان نیز در آینده وابسته به مشاور نبوده و می‌تواند خود، به‌روز‌رسانی‌ها را متناسب با تغییرات پیش برد.

مطالب و یادداشت‌های وب سایت رایان راهبرد چابک چه ویژگی‌هایی دارد؟

کادر تحریریه رایان راهبرد چابک متشکل از متخصصان منابع انسانی با تسلط بر روزنامه‌نگاری است و متفاوت با فعالان دیجیتال مارکتینگ فعال در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به کیفیت محتوا وفادارند. مطالب و یادداشت‌هایی که در وب سایت منتشر می‌شوند، عمدتاً محتوای تولیدی و یا ترجمه‌ای از روندها و سیگنال‌های موجود در فضای جهانی منابع انسانی است که خاص رایان راهبرد است. این محتواها برای اولین بار به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top
error: این محتوا محافظت شده است